Facebook cumpără cu 19 miliarde de dolari aplicaţia WhatsApp

Postat la 20 februarie 2014 113 afişări

Facebook a anunţat miercuri că a cumpărat cu 19 miliarde de dolari aplicaţia de mesagerie instant WhatsApp, aceasta fiind achiziţia cea mai importantă din istoria celei mai populare reţele de socializare din lume.

Facebook cumpără cu 19 miliarde de dolari aplicaţia WhatsApp

 Facebook va plăti patru miliarde de dolari în numerar şi 12 miliarde în acţiuni. Pe lângă cele 16 miliarde dolari, fondatorii şi angajaţii WhatsApp vor primi acţiuni în valoare de 3 miliarde dolari.

"WhatsApp este pe punctul de a conecta un miliard de persoane. Serviciile care ating un astfel de nivel au o valoare neverosimilă", a afirmat Mark Zuckerberg.

"WhatsApp a construit un serviciu de mesagerie mobilă în timp real care deţine o poziţie de lider şi care creşte foarte rapid", subliniază Facebook într-un comunicat. Grupul dezvăluie că WhatsApp are peste 450 de milioane de utilizatori lunar, dintre care 705 sunt activi zilnic, şi că peste un milion de persoane îşi deschid cont în fiecare zi.

Volumul de mesaje trimise se apropie de "volumul total al SMS-urilor operatorilor de telecomunicaţii la nivel mondial", a dat asigurări el.

Cititi mai multe pewww.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/facebook-cumpara-cu-19-miliarde-de-dolari-aplicatia-whatsapp-12119888
12119888
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.