Garanti BBVA Romȃnia lansează un credit ipotecar pentru achiziţia de case verzi

Autor: Roxana Rosu Postat la 01 februarie 2022 41 afişări

Garanti BBVA Romȃnia lansează un  credit ipotecar pentru achiziţia de case verzi

Garanti BBVA, parte a Grupului Garanti BBVA Romȃnia, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piaţa locală, a lansat un credit destinat persoanelor fizice care cumpără locuinţe ecologice.

Casa Eco este un credit verde acordat pentru achiziţia imobilelor rezidenţiale certificate ca atare de al Romania Green Building Council (RoGBC).

 “Pentru Garanti BBVA Romȃnia, sustenabilitatea este una dintre priorităţile noastre strategice, deoarece credem cu tărie că, acţionând în acest mod, oferim premisele succesului pe termen lung al unei companii, dar şi o contribuţie notabilă la protejarea mediului înconjurător. Astfel, parteneriatul cu RoGBC a reprezentat pasul potrivit pentru noi,  deoarece ne oferă sprijinul necesar pentru a  ne  extinde expertiza în domeniul clădirilor verzi, un sector de interes pentru Garanti BBVA", a declarat Anca Motcă, Director General Adjunct la Garanti BBVA România.  

Banca a devenit membru Platinum al Romania Green Building Council şi vrea să promoveze  finanţarea locuinţelor durabile, prin oferirea de soluţii ipotecare verzi pentru consumatori.

 Consiliul Clădirilor Verzi din România a dezvoltat o certificare low-cost, dar cuprinzătoare, Green Homes, pentru a evalua şi recunoaşte cele mai performante proiecte rezidenţiale care utilizează principii sustenabile în construcţii. Peste 50 de proiecte rezidenţiale cu peste 10.000 de unităţi locative din România, în valoare de aproape 2 miliarde de euro, au fost certificate sau sunt in curs de obţinere a certificării Green Homes.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
credit,
locuinte,
certificate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.