Gafă a companiei Dove după o campanie publicitară pe Facebook. Brandul a fost forţat să-şi ceară scuze

Postat la 09 octombrie 2017 115 afişări

Dove a transmis că regretă profund campania publicitară "rasistă" de pe Facebook care prezintă o femeie de culoare care se transformă într-una "albă". Reacţia a fost pe măsură, publicul ameninţând că va boicota brandul.

Gafă a companiei Dove după o campanie publicitară pe Facebook. Brandul a fost forţat să-şi ceară scuze

Brandul de îngrijire personală Dove a fost forţat să-şi ceară scuze după ce a lansat o serie de imagini în care o femeie de culoare se transformă într-una "albă" după ce foloseşte săpunul Dove.

 

Campania "profund ignorantă", cum a numit-o presa, arată o femeie de culoare care îşi dă jos tricoul pentru a scoate la iveală o femeie albă, apoi o femeie albă care se dezbracă pentru a descoperi o alta asiatică. 

 

Dove, compania deţinută de gigantul Unilever, a scris pe Twitter: În imaginea pe care am postat-o recent pe Facebook am omis ceea ce reprezintă eufemistic culoarea pielii. Regretăm profund ofensa pe care am cauzat-o".

Este neclar ce tip de public a dorit să ţintească campania publicitară, dar makeup artistul Naythemua, prima care a postat imaginile pe Facebook, a susţinut că femeile de culoare au fost "surde" la remarca legată de culoarea pielii. 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.