Furt de date de amploare la Vodafone Germania

Postat la 12 septembrie 2013 47 afişări

Operatorul de telefonie mobilă Vodafone a fost victima unei piraterii informatice, iar datele personale a două milioane de clienţi germani, inclusiv coordonatele bancare ale acestora, au fost furate, a anunţat firma joi.

Furt de date de amploare la Vodafone Germania

 Vodafone a precizat că a informat clienţii vizaţi prin e-mail şi s-a declarat convinsă că furtul nu vizează nici numerele cardurilor bancare şi nici numerele de telefon mobil ale celor în cauză. În schimb, numele, adresele, datele de naştere şi coordonatele bancare au fost furate, a recunoscut Vodafone, filiala grupului britanic cu acelaşi nume.

Potrivit filialei, doar "o cunoaştere detaliată (a sistemului) şi o doză mare de energie infracţională" au permis piratarea acestor date "îngropate adânc în sistemul informatic".

Un suspect a fost deja identificat, iar autorităţile, care au fost alertate de către Vodafone, i-au percheziţionat locuinţa.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/furt-de-date-de-amploare-la-vodafone-germania-11320220
11320220
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.