Fondul elen pentru stabilitate financiară a blocat un plan al Eurobank de majorare de capital

Postat la 13 martie 2014 43 afişări

Fondul elen pentru stabilitate financiară a blocat un plan al Eurobank, acţionarul majoritar al Bancpost, privind o majorare de capital, întrucât aceasta ar fi exclus fondul controlat de stat, care deţine în prezent peste 95% din acţiunile băncii elene.

Fondul elen pentru stabilitate financiară a blocat un plan al Eurobank de majorare de capital

 Conducerea Eurobank a primit o scrisoare de la Fondul de Stabilitate, în care acesta cerea oprirea procedurilor de majorare a capitalului conform planului actual, care prevede atragerea de capital doar din surse private, scrie cotidianul elen Kathimerini.

Managementul Eurobank urmează să se întrunească joi pentru a se alinia cererii acţionarului majoritar al băncii.

Eurobank a informat în ultimele zile Fondul de Stabilitate asupra planurilor de a propune o majorare imediată de capital pentru a acoperi necesarul stabilit de către Banca Greciei, însă fără să acorde drept de preempţiune acţionarilor existenţi.

Eurobank intenţiona să atragă fonduri exclusiv din surse private, reducând în acelaşi timp la minim eventualele pierderi care ar fi fost înregistrate de către stat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fondul-elen-pentru-stabilitate-financiara-a-blocat-un-plan-al-eurobank-de-majorare-de-capital-12256720
12256720
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.