Fanuc, compania care fabrică cu roboţi alţi roboţi ce pot face orice

Postat la 24 octombrie 2017 98 afişări

Oameni vs. roboţi. În lupta pentru eficienţă, procesul de producţie devine din ce în ce mai automatizat la nivel mon­dial, iar o companie discretă din Japonia ar putea fi marele câştigător din acest punct de vedere.

Fanuc, compania care fabrică cu roboţi alţi roboţi ce pot face orice

În viziunea acesteia, roboţii sunt simple instrumente care ne fac viaţa mai uşoară, scăpându-ne de povara sarcinilor repet­itive pentru a ne concentra pe unele mai importante. La nivel mondial, companiile dezvoltă software chiar în acest scop, de a-şi elibera forţa de muncă de sarcini repetitive. Compania japoneză produce roboţi folosind alţi roboţi. Muncitorii automaţi sunt mai ieftini aşa.

Sediul Fanuc este încercuit de o pădure densă pe care CEO-ul fondator al companiei japoneze, Seiuemon Inaba, a plantat-o cu decenii în urmă pentru a proteja operaţiunile companiei de priviri indiscrete.

De când a preluat poziţiile de preşedinte şi CEO în 2003, fiul lui Inaba, Yoshiharu, contină tradiţia de discreţie.

Citeste mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.