Facebook plăteşte sute de mii de utilizatori ca să îşi şteargă conturile. De ce face acest lucru şi care sunt sumele oferite

Autor: Ioana Matei Postat la 06 septembrie 2020 6883 afişări

Facebook plăteşte sute de mii de utilizatori ca să îşi şteargă conturile. De ce face acest lucru şi care sunt sumele oferite

Facebook îşi plăteşte o parte din utilizatori pentru a-şi dezactiva conturile cu şase săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale din 2020, potrivit unor poze publicate de reporterul Washington Post Elizabeth Dwoskin şi citate apoi în presa internaţională.

Efortul face parte dintr-un proiect de cercetare al Facebook anunţat într-o postare pe blog „ca fiind necesar pentru a înţelege mai bine impactul Facebook şi Instagram asupra unor atitudini şi comportamente politice cheie în perioada alegerilor din Statele Unite de anul acesta”.

„Vrem să ştim cât de mult aţi vrea să fiţi plătiţi pentru dezactivarea contului de Instagram....la finalul lui septembrie pentru timp de o săptămână sau şase săptămâni”, scria o notificare de pe Instagram postată de Dwoskin pe Twitter. „Pentru a participa, trebuie să fiţi de acord să vă dezactivaţi contul în două intervale de timp şi să nu folosiţi reţelele sociale în acele perioade.”

Opţiunile sondajului publicat pe Instagram includeau varianta plăţii cu 10, 15 sau 20 de dolari pe săptămână.

Facebook se aşteaptă ca între 200.000 şi 400.000 de persoane să participe la studiu.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.