Euro a urcat joi la cel mai ridicat nivel faţă de dolar din ultimul an. BNR afişa un curs de 4.9432 lei/euro şi de 4,4844 lei/dolar

Autor: Ştefan Stan Postat la 14 aprilie 2023 48 afişări

Euro a urcat joi la cel mai ridicat nivel faţă de dolar din ultimul an. BNR afişa un curs de 4.9432 lei/euro şi de 4,4844 lei/dolar

Euro a urcat joi la cel mai ridicat nivel faţă de dolar din ultimul an, susţinut de o îmbunătăţire a perspectivelor economice din zona euro în ultimele săptămâni şi de o retragere mai largă a dolarului, deoarece investitorii pariau că Rezerva Federală a SUA aproape şi-a încheiat perioada de înăsprirea monetară.

Euro a crescut cu 0,63%, până la 1,1067 dolari joi, eclipsând maximul anterior din februarie.

Creşterea preţurilor la gaze după invadarea Ucrainei de către Rusia anul trecut a stârnit temeri de o recesiune profundă în Europa, dar o iarnă mai caldă decât era de aşteptat şi o redeschidere a economiei chineze în urma blocajelor induse de pandemie au stimulat activitatea de afaceri şi încrederea consumatorilor. .

„Anul trecut a fost o furtună perfectă pentru euro: preţuri mari la energie, războiul din Ucraina, politica Chinei cu zero Covid şi BCE cu majorarea dobânzilor”, a declarat Athanasios Vamvakidis, şeful Strategiei valutare G10 la Bank of America. „Acum avem preţuri scăzute la energie, date mai bune din China şi o BCE care este mai socotită decât Fed.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dolar,
ridicare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.