ELCEN anunţă nu mai are bani de salarii după ce Primăria Capitalei nu şi-a achitat plăţile

Postat la 27 ianuarie 2020 157 afişări

Din cauza neachitării de către Primăria Capitalei a plăţilor pentru agentul termic destinat Municipiului Bucureşti, ELCEN se apropie de situaţia în care nu va putea plăti materia primă, gazul natural, către furnizorul Romgaz şi nici salariile propriilor angajaţi, potrivit unui comunicat de presă.

ELCEN anunţă nu mai are bani de salarii după ce Primăria Capitalei nu şi-a achitat plăţile

La rândul său, Romgaz, furnizorul de gaz ar putea sista livrarea materiei prime ca urmare a neîncasării contravalorii pentru gazele livrate, ceea ce ar putea conduce la întreruperea furnizării apei calde şi a căldurii la consumatori.

Primăria Capitalei (PMB) nu a virat sumele pentru plata gazelor necesare pentru producerea şi livrarea agentului termic către populaţie, aferente lunilor decembrie 2019 (104.258.746,91 lei) şi ianuarie 2020 (106.315.578,61 lei ), deşi în conformitate cu Convenţia de plată a gazelor aprobată în CGMB prin Hotărârea nr. 626/14.11.2019 şi semnată ulterior de toate părţile implicate, PMB are obligaţia de a bugeta şi aloca, conform legislaţiei aplicabile, aceste sume.

La data de 14.01.2020, s-a emis factura nr. 1154292 în valoare de 169.737.732,60 lei pentru energia termică livrată de ELCEN către TERMOENERGETICA conform prevederilor contractuale. Data scadentă a acestei facturi este 29.01.2020. Valoarea mai sus menţionată constituie creanţă neîncasată, întrucât factura nu a fost achitată până la acest moment.

Astfel, sistemul de termoficare din Municipiul Bucureşti ar putea fi compromis iremediabil, putând genera intrarea în incapacitate de plată a ELCEN şi, totodată, pierderi majore înregistrate de furnizorul de gaze, ROMGAZ, prin neîncasarea creanţelor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
plati,
capitala,
primaria capitalei,
primarie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.