Economiseşte bani, păcălindu-ţi creierul: Cum să-ţi hackuieşti mentalitatea "financiară"

Postat la 22 august 2016 222 afişări

Banii sunt o problemă majoră pentru fiecare persoană. Salarii mici, pensii şi mai mici, preţuri ridicate şi aşa mai departe. Banii sunt o problemă majoră şi în SUA. Potrivit unui recensământ recent, generaţia carea abia intră pe piaţa muncii câştigă cu 2.000 $ mai puţin, pe an, decât părinţii lor.

Economiseşte bani, păcălindu-ţi creierul: Cum să-ţi hackuieşti mentalitatea "financiară"

 Ca să fim sinceri, este destul de greu să pui bani deoparte, mai ales atunci când nu îi ai.

Potrivit site-ului mic.com, acestea sunt 4 sfaturi utile care ajută persoanele să îşi păcălească creierul să nu mai cheltuiască atât de mulţi bani.

1. Trebuie să recunoşti că propriul creier este de vină

Pe lângă factorii economici, există şi un element psihologic care contribuie la lipsa de libertate financiară a tinerilor americani. Cuvântul pompos este "temporal discounting", adică reducerea temporală. Fiinţele umane sunt setate să prioritizeze recompensele mici, imediate în detrimentul celor mari, dar care ar dura mai mult timp.

Psihologii au teoritizat că acest mecanism ar putea explica comportamentele umane, inclusiv dependenţele şi abuzul de anumite substanţe - şi, de asemenea, de ce nu se pricep oamenii să facă economie.

Din fericire, există câteva soluţii pentru a depăşi acest blocaj psihologic: un nou studiu sugerează că simpla educaţie poate ajuta oamenii să întârzie gratificarea financiară.

Descarcă o aplicaţie pentru smartphone cu filtre care îmbătrânesc utilizatorul care se pozează. Potrivit unui experiment realizat de UCLA (Universitatea din California, Los Angeles), oamenii salvează de două ori mai mulţi bani pentru viitor, după ce văd o versiune a lor la bătrâneţe.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.