Dosar penal pentru incitare la ură în cazul brutarilor din Sri Lanka, angajaţi la Ditrău

Postat la 01 februarie 2020 96 afişări

Dosar penal pentru incitare la ură în cazul brutarilor din Sri Lanka, angajaţi la Ditrău

Poliţiştii din Harghita au deschis un dosar penal şi fac cercetări pentru incitare la ură şi discriminare, în cazul celor doi brutari din Sri Lanka, angajaţi în comuna Ditrău.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Harghita, Gheorghe Filip, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că în cazul Ditrău este deschis un dosar de cercetare penală in rem.

„A fost deschis un dosar de cercetare penală in rem faţă de infracţiunea de incitare la ură sau discriminare. Noi nu avem o persoană, deocamdată am înregistrat un dosar penal. Cercetăm ce s-a întâmplat, de ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, cine se face vinovat şi dacă se face, de ce anume se face vinovat.

La finalul cercetării propunem soluţie prin Parchet, cercetarea fiind, bineînţeles, sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gheorgheni. Nu e normal şi legal ca cineva să fie ameninţat şi să trăiască o stare de nesiguranţă, de incertitudine, ba chiar de temere din motiv de etnie, de religie sau din alte motive”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Gheorghe Filip.

Peste 300 de persoane au participat, sâmbătă, la Căminul Cultural din Ditrău, la o adunare populară unde s-a discutat situaţia angajării celor doi cetăţeni din Sri Lanka la brutăria din comună. Oamenii au insistat că nu vor emigranţi în satul lor.

După ce patronul brutăriei a promis că îi retrage pe angajaţii din Sri Lanka de pe linia de producţie, şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discrimitării a transmis că se va autosesiza în acest caz.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sri lanka,
angajati,
caz,
dosar penal

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.