LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Paradoxul pieţei de birouri

Ţara unde cea mai periculoasă boală a secolului face ravagii. Situaţia este atât de gravă încât în 20 de ani aproape jumătate din casele din ţară vor fi locuite de o singură persoană

Autor: Ioana Matei Postat la 20 februarie 2020 1156 afişări

Ţara unde cea mai periculoasă boală a secolului face ravagii. Situaţia este atât de gravă încât în 20 de ani aproape jumătate din casele din ţară vor fi locuite de o singură persoană

Indiferent de activitate, fie că vorbim despre ieşiri la cocktailuri sau Karaoke, tot mai mulţi japonezi aleg să îşi petreacă timpul singuri. Ce cauzează această schimbare uriaşă în ţara în care, în mod tradiţional, erau preferate activităţile de grup?

„Ohitorisama” este un termen care defineşte a face lucrurile singur în general, inclusiv mâncatul în oraş sau vizitarea a diferite locuri, potrivit unui material video publicat de BBC.

„Fac lucruri singură în general pentru a nu fi nevoită să mă organizez în funcţie de programele altor persoane”, spune o tânără citată de BBC.

Mai mult de o treime din gospodăriile din Japonia sunt formate dintr-o singură persoană. Este estimat ca până în 2040, gospodăriile formate dintr-o singură persoană să reprezinte aproximativ 40% din total.

Studiile dezvăluie faptul că generaţiile tinere au ajuns să aprecieze mai mult timpul petrecut singuri, în detrimentul celui petrecut alături de familie şi prieteni. Iar companiile speculează această preferinţă a oamenilor şi oferă acum bunuri şi servicii pentru cei care se bucură de activităţi solo. În Japonia ei pot face inclusiv Karaoke singuri - activitate populară în Asia; acum fanii acestei activităţi pot merge în spaţii de Karaoke pentru o singură persoană.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mancare,
oameni,
activitati,
activitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.