Angela Merkel: Negocierile pe tema bugetului UE vor fi "foarte dure şi dificile"

Autor: Mihai Draghici, Mediafax Postat la 20 februarie 2020 33 afişări

Angela Merkel: Negocierile pe tema bugetului UE vor fi "foarte dure şi dificile"

Negocierile pe tema bugetului multianual european vor fi "foarte dure şi dificile", a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel, înaintea reuniunii Consiliului European, programată la Bruxelles.

"Ne aşteaptă o reuniune foarte importantă a Consiliului European", a declarat Angela Merkel, citată de site-ul Politico.eu.

"Nu ştiu dacă reuniunea va fi un succes, deoarece simţim că preocupările noastre nu au fost luate în considerare suficient în multe domenii. Ne aşteaptă negocieri foarte dure şi foarte dificile", a precizat cancelarul Germaniei.

Angela Merkel a evocat necesitatea ajungerii rapid la un acord privind bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027.

Cancelarul Germaniei a criticat propunerea formulată de preşedintele Consiliului European, Charles Michel, argumentând că sugestia unui compromis prin care s-ar aloca 1,074% din PIB-ul UE "tinde să fie prea mult pentru noi".

"Un alt punct important pentru Germania ar fi să asigurăm o distribuire corectă a sarcinilor în rândul contributorilor", a subliniat Ankela Merkel.

Parlamentul European a transmis, miercuri, că se opune propunerilor formulate de Charles Michel, preşedintele Consiliului European, privind bugetul multianual al Uniunii Europene.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
politica,
angela merkel,
negocieri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.