De ce este aşa de scumpă cazarea pe litoralul românesc?

Postat la 22 iulie 2016 2180 afişări

De ce este aşa de scumpă cazarea pe litoralul românesc?

Un sejur de şapte nopţi, în regim de all-inclusive, costă 2.000 de lei de persoană la hotelul de patru stele Palace Hotel&Resort din Venus, în vârf de sezon, potrivit datelor de pe site-ul hotelului. Preţul include cazarea, micul dejun, prânzul şi cina, dar şi băuturi alcoolice şi nonalcoolice şi acces la piscină, loc gratuit în parcare şi internet.

La Nisipurile de Aur, în Bulgaria, sejurul la all-inclusive începe de la 1.300 de lei de persoană la patru stele. “Este adevărat că preţurile sunt mai mari la noi decât la bulgari, nu reuşim să concurăm cu ei, nu suntem la fel de competitivi. Tarifele noastre sunt mai mari pentru că avem de plătit taxe foarte mari: pe apă, canalizare, curent, impozitele pe clădiri şi teren, taxele cu angajaţii, toate aceste taxe cresc costul la cazare”, a spus Lucian Ion, proprietarul Palace Hotel&Resort din Venus, care a încercat să atragă cât mai mulţi turişti introducând sistemul all-inclusive în urmă cu cinci ani.

El spune că gradul de ocupare a fost de 70% pentru luna iulie până în prezent şi că nu reuşeşte să concureze cu hotelierii bulgari care au preţuri mai mici. “Şi mâncarea este foarte scumpă la noi, ceea ce creşte preţul sejurului la all-inclusive”. Cu toate acestea, hotelierii reuşesc să aibă turişti pe întreg sezonul de vară şi să aibă marje de profit de peste 10%.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cazare,
litoral,
hotel,
crestere,
sejur,
refuz,
sezon
/actualitate/de-ce-este-asa-de-scumpa-cazarea-pe-litoralul-romanesc-15535801
15535801
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.