De ce a venit cel mai puternic om din Coca-Cola la Ploieşti

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 30 octombrie 2013 641 afişări

Muhtar Kent, preşedinte al board-ului şi CEO al The Coca-Cola Company se află la Ploieşti pentru inaugurarea unei investiţii de 22 de milioane de euro, într-o linie de producţie unică pe piaţa românească. La inaugurare este prezent şi Dimitris Lois, CEO al Coca-Cola HBC, unul dintre principalii îmbuteliatori ai celebrei băuturi răcoritoare. Coca-Cola HBC are operaţiuni în 28 de ţări.

De ce a venit cel mai puternic om din Coca-Cola la Ploieşti

Kent a participat la deschiderea operaţiunilor din România în 1990, când în primele zile ale capitalismului Ion Stamanichi, directorul celei mari mari fabrici de sucuri din ţară, Ci-Co din Capitală, i-a scris o scrisoare directorului companiei americane de la acea vreme. Pe scurt, îi lansa o invitaţie pentru a-şi uni forţele cu el ca să vândă Coca-Cola pe piaţa românească. Nu doar că mesajul a avut răsunet şi în câteva luni de la trimiterea scrisorii o întreagă delegaţie evalua potenţialul afacerii din România, dar după un an a şi început producţia de Coca-Cola. ”Am plătit opt milioane de dolari pentru fabrica din Bucureşti”, spunea anterior pentru Business Magazin Muhtar Kent - dar investiţia era de fapt la acea vreme un joint-venture.

Profitul net al Coca-Cola, cel mai mare producător de băuturi răcoritoare la nivel mondial, a crescut cu 6% în trimestrul al treilea, la 2,45 de miliarde de dolari, de la 2,31 miliarde de dolari în urmă cu un an, susţinut de volumul mai mare al vânzărilor în America de Nord.

Veniturile grupului au scăzut cu 3%, la 12,3 miliarde de dolari, dar au depăşit estimările analiştilor, de 12,05 miliarde de dolari, în timp ce volumul a avansat cu 2%, potrivit datelor publicate marţi de Coca-Cola, relatează Bloomberg.

Volumul vânzărilor a crescut cu 2% în America de Nord, unde compania a redus preţurile pentru atragerea clienţilor. în trimestrul al doilea, volumul din America de Nord s-a redus cu 1%. în Europa, volumul a scăzut cu 1%, după un declin de 4% înregistrat în trimestrul al doilea.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/de-ce-a-venit-cel-mai-puternic-om-din-coca-cola-la-ploiesti-11587214
11587214
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.