Al treilea declin consecutiv pentru Apple: Profitul a scăzut cu 8,6% în trimestrul patru fiscal, la 7,51 miliarde dolari

Postat la 29 octombrie 2013 42 afişări

Profitul Apple a scăzut cu 8,6% în trimestrul al patrulea fiscal, încheiat în septembrie, la 7,51 miliarde dolari, înregistrând al treilea declin consecutiv, în timp ce veniturile au urcat cu 4,2%, la 37,5 miliarde de dolari, susţinute de vânzările noilor modele iPhone 5S şi 5C.

Al treilea declin consecutiv pentru Apple: Profitul a scăzut cu 8,6% în trimestrul patru fiscal, la 7,51 miliarde dolari

 Vânzările iPhone, care includ şi livrările pe parcursul a circa o săptămână de smartphone-uri 5S şi 5C, au fost de 33,8 milioane de aparate, peste aşteptările analiştilor, de 32,8 milioane, relatează Bloomberg.

Compania a comercializat în trimestrul al patrulea 14,1 milioane de iPad-uri, sub estimările de 14,3 milioane. Livrările de Mac-uri au atins 4,6 milioane de computere.

Apple estimează pentru viitorul sezon de al sărbătorilor de iarnă cea mai lentă creştere a vânzărilor din ultimii cinci ani. Faptul reflectă încetinirea creşterii livrărilor iPhone-urile şi iPad-urile, pe fondul intensificării concurenţei pe o piaţă saturată.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/al-treilea-declin-consecutiv-pentru-apple-profitul-a-scazut-cu-8-6-in-trimestrul-patru-fiscal-la-7-51-miliarde-dolari-11580325
11580325
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.