Director BCR: Nu sunt indicii privind vinovăţia unui angajat al băncii în cazul dispariţiei unor bani

Postat la 30 octombrie 2013 36 afişări

Directorul de comunicare al BCR Ionuţ Stanimir spune că nu există indicii privind vinovăţia unui angajat al băncii în cazurile privind dispariţia unor bani şi valori, reclamate la Poliţie, iar banca va evalua "obligaţia morală" de a despăgubi clienţii, chiar dacă nu există o obligaţie contractuală.

Director BCR: Nu sunt indicii privind vinovăţia unui angajat al băncii în cazul dispariţiei unor bani

 "Ceea ce vă pot spune este că procedurile noastre acordă maximă importanţă siguranţei clienţilor. În acest moment, colaborăm cu Poliţia şi le-am pus la dispoziţie toate probele materiale şi înregistrările video, însă din indiciile şi din semnele momentane nu există implicare a angajaţilor băncii. Ceea ce vă putem spune, de asemenea, este că, din punct de vedere contractual, nu există obligaţia legală de a despăgubi clienţii, însă în acelaşi timp vom evalua orice obligaţie morală pe care o avem în sensul despăgubirii, cu ajutorul organelor acreditate.(...) Nu există niciun semn în ceea priveşte complicitatea unui angajat al băncii, momentan nu există indicii în acest sens. Poliţia face investigaţii preluând probele materiale de la faţa locului şi înregistrările video", a declarat Ionuţ Stanimir, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Stanimir a descris jurnaliştilor sistemul de securitate al băncii din zona de Tezaur şi procedura deschiderii unei casete de valori, cu "trei bariere de securitate", precizând că în niciun moment "un angajat al băncii nu vede, nu observă, nu are idee ceea ce se află în interiorul acesteia".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/director-bcr-nu-sunt-indicii-privind-vinovatia-unui-angajat-al-bancii-in-cazul-disparitiei-unor-bani-11587282
11587282
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.