Croitoru, BNR: Reglementarea crescută a capitalului reface încrederea. Bancherii vor încerca să o evite

Postat la 29 octombrie 2013 35 afişări

Creşterea cerinţelor de reglementare a capitalului în sistemul bancar reface încrederea distrusă de criză, însă conduce şi la subestimarea riscurilor, bancherii pornind o luptă pentru ocolirea reglementărilor, prin inovaţie, a declarat Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.

Croitoru, BNR: Reglementarea crescută a capitalului reface încrederea. Bancherii vor încerca să o evite

 "O cerinţă crescută de reglementare a capitalului duce la subestimarea riscurilor, pe de altă parte este şi altă tendinţă: această creştere a cerinţelor de capital duce la refacerea încrederii şi la menţinerea ei, într-o criză încrederea se distruge", a declarat Croitoru la o conferinţă pe tema inovaţiei în domeniul bancar.

Croitoru apreciază că bancherii percep creşterea cerinţelor de reglementare a capitalului ca pe o îngrărire a libertăţii şi vor începe o "luptă" pentru ocolirea acestor prevederi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/croitoru-bnr-reglementarea-crescuta-a-capitalului-reface-increderea-bancherii-vor-incerca-sa-o-evite-11581722
11581722
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.