Lucrările la scutul american de la Deveselu încep astăzi. Băsescu, Duşa, oficiali români, americani şi ai NATO, prezenţi la ceremonia de marcare a evenimentului

Postat la 28 octombrie 2013 55 afişări

Preşedintele Traian Băsescu, ministrul Apărării Mircea Duşa, oficiali NATO şi ai SUA participă, luni, la ceremonia de marcare a demarării lucrărilor principale de construcţie la Facilitatea de apărare antirachetă din cadrul Bazei Militare de la Deveselu.

Lucrările la scutul american de la Deveselu încep astăzi. Băsescu, Duşa, oficiali români, americani şi ai NATO, prezenţi la ceremonia de marcare a evenimentului

 Delegaţia americană prezentă la eveniment este condusă de James Miller, adjunctul secretarului apărării pentru politica de apărare, şi include alţi înalţi oficiali din cadrul Departamentului Apărării, Departamentului de Stat şi comandamentelor forţelor americane din Europa.

Din partea conducerii NATO participă la eveniment ambasadorii Alexander Vershbow, Secretar General Adjunct, şi Sorin Ducaru, asistent al Secretarului General al NATO pentru ameninţări emergente de securitate.

Totodată, sunt prezenţi reprezentanţi ai ministerelor afacerilor externe din Polonia şi Turcia, state care găzduiesc sau vor găzdui componente ale sistemului american de apărare împotriva rachetelor balistice şi care contribuie, astfel, la sistemul antirachetă al NATO.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/lucrarile-la-scutul-american-de-la-deveselu-incep-astazi-basescu-dusa-oficiali-romani-americani-si-ai-nato-prezenti-la-ceremonia-de-marcare-a-evenimentului-11574223
11574223
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.