Daniela Becheru, managing partner, F64 Studio: „Ca în orice competiţie jocul are valoarea lui, nu contează doar locul ocupat”

Autor: Ioana Matei Postat la 12 iulie 2020 219 afişări

„Cred cu tărie că femeile sunt mai puternice şi mai bine organizate, însă fără domnii de lângă noi în business nu am şti să fim la fel de relaxate în privinţa viitorului, nu am şti ce înseamnă să fim mai permisive. Desigur, ca în orice competiţie jocul are valoarea lui, nu contează doar locul ocupat.”

Daniela Becheru, managing partner, F64 Studio: „Ca în orice competiţie jocul are valoarea lui, nu contează doar locul ocupat”

Cel mai recent proiect care i-a adus satisfacţii profesionale Danielei Becheru, cofondatoarea F64, cel mai mare magazin foto din sud-estul Europei, a constat în finalizarea unui nou depozit, unde spune că se vor muta în primul trimestru al anului curent. Iar din rândul proiectelor pentru anul 2020 enumeră şi implementarea primului robot umanoid din zona de customer care. De-a lungul carierei sale, nu a fost tratată niciodată diferit ca urmare a faptului că este femeie, mai cu seamă în contextul în care spune că a avut în jurul ei o lume preponderent masculină, încă din perioada studiilor liceale, unde în clasă au fost patru fete şi restul băieţi. La începutul F64, echipa era formată din 10 bărbaţi şi doar două femei. „Acest lucru s-a echilibrat însă pe parcurs, în acest moment proporţia fiind de 50 de femei şi 100 de bărbaţi”, precizează Daniela Becheru. Este de părere că femeile sunt mai puternice şi mai bine organizate, însă fără domnii de lângă ele în business nu ar şti să fie la fel de relaxate în privinţa viitorului, nu ar şti ce înseamnă să fim mai permisive. „Desigur, ca în orice competiţie jocul are valoarea lui, nu contează doar locul ocupat. Îmi place să cred că ne completăm. Suntem precum o roată, unde unii sunt spiţele, iar alţii sunt janta şi doar împreună învârtim istoria.” Dincolo de organizare, alte calităţi specifice femeilor şi care ajută businessul sunt anticiparea, responsabilizarea, eficienţa şi anduranţa. Sunt doar câteva dintre calităţile pe care o femeie le aduce într-un business.

Pe tinerii care îşi încep cariera îi sfătuieşte „să pună pasiune în tot ceea ce fac, să nu le fie frică de muncă şi de necunoscut şi să accepte că roadele vin în timp şi doar muncind din greu. De asemenea, i-aş transmite să fie suficient de flexibili în gândire, deoarece rigiditatea te poate doborî atât în plan personal, cât şi în cel profesional”.

Profilul Danielei Becheru a apărut în anuarul Business MAGAZIN dedicat celor mai puternice femei din business publicat în luna martie. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.