Danemarca îşi retrage avioanele care participă la coaliţia antiteroristă din Orientul Mijlociu

Postat la 02 decembrie 2016 115 afişări

Danemarca îşi retrage avioanele care participă la coaliţia antiteroristă din Orientul Mijlociu

Danemarca a decis retragerea celor şapte avioane F-16 care efectuează, în cadrul coaliţiei internaţionale coordonate de SUA, raiduri antiteroriste în Siria şi Irak, relatează postul TV2, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Decizia a fost luată după ce o investigaţie militară efectuată de armata Statelor Unite a stabilit că avioane de vânătoare daneze au fost implicate într-un raid efectuat pe 17 septembrie, în care au fost vizaţi "eronat şi neintenţionat" luptători aliaţi ai regimului sirian, în loc de membri ai organizaţiilor teroriste.

Danemarca, membră NATO, participă la Operaţiunea "Determinare clară", coordonată de SUA, împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic, care ocupă teritorii în principal în Siria şi Irak.

Hotărârea de retragere a avioanelor a fost luată de noul ministru danez de Externe, Anders Samuelsen.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.