Dan Odobescu, cumnatul lui Adrian Năstase, este noul proprietar al City Insurance

Autor: Adrian Dumitrache Postat la 04 martie 2013 185 afişări

Dan Odobescu (foto), cumnatul fostului premier Adrian Năstase şi fost şef al companiei de asigurări Unita (actuala Uniqa) între 2004 şi 2006, a preluat de la un investitor italian controlul City Insurance, un asigurător de talie medie pe piaţa locală.

Dan Odobescu, cumnatul lui Adrian Năstase, este noul proprietar al City Insurance

Dan Odobescu (foto), cumnatul fostului premier Adrian Năstase şi fost şef al companiei de asigurări Unita (actuala Uniqa) între 2004 şi 2006, a preluat de la un investitor italian controlul City Insurance, un asigurător de talie medie pe piaţa locală. Odobescu a preluat compania prin intermediul unei societăţi cu răspundere limitată (SRL), cu afaceri de numai 5.400 de lei în 2011. Societatea respectivă, Vivendi International SRL, deţine 85,2% din capitalul social al City Insurance, restul acţiunilor revenind unui număr de 7 persoane fizice şi 51 de persoane juridice, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Odobescu, 59 de ani, deţine 95% din companie. De formaţie avocat, Odobescu a fost până în 1989 consultant juridic şi de afaceri pentru companii de asigurări din Germania şi alte ţări din Europa de Vest. El a mai deţinut o companie locală de asigurări între 1993 şi 2001, Charisma Entreprises, pe care a vândut-o grecilor de la Alpha Insurance. Odobescu este cumnatul fostului premier Adrian Nastase (soţia sa Rodica Odobescu, fost director general al Tarom, este sora Danei Năstase). City Insurance, o companie specializată pe nişa asigurărilor de călătorie, a fost înfiinţată în 1998 şi are afaceri anuale de circa 300 milioane de lei. Cea mai mare parte a businessului companiei se derulează pe piaţa italiană, unde subscrie pe baza paşaportului european privind libera circulaţie a serviciilor. 

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dan-odobescu-cumnatul-lui-adrian-nastase-este-noul-proprietar-al-city-insurance-10632030
10632030
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.