Dan Adamescu, proprietarul Astra: Este o măsură incredibilă, incalificabilă. Nimeni nu reasigură Astra fără să verifice datele

Postat la 18 februarie 2014 121 afişări

"Este o măsură incredibilă, incalificabilă. Pericolul decredibilizării este uriaş. Astra are 4,6 milioane de clienţi. Fiecare al treilea al patrulea român este asigurat la Astra. Să ieşi cu un cinism incredibil şi să spui că băncile nu sunt afectate...dar sunt afectaţi românii, sunt afectate companiile", a spus astăzi omul de afaceri Dan Adamescu, proprietarul companiei de asigurări Astra, ca reacţie la decizia ASF de a institui administrare specială.

Dan Adamescu, proprietarul Astra: Este o măsură incredibilă, incalificabilă. Nimeni nu reasigură Astra fără să verifice datele

Principalele declaraţii ale lui Dan Adamescu ca răspuns la decizia luată de ASF:

►Asigurările au un sistem de conducere decent, confidenţial. Pericolul unei decredibilizări este uriaş. Dacă clienţii nu au încredere în noi, nu existăm. Astra are 4,6 milioane de clienţi. Se ieşi cu cinismul lui Ruşanu şi lui Moldoveanu, cu această abordare în stil mafiot, este incredibil, să spună că nu sunt afectate băncile. Ba sunt, sunt afectaţi 4,6 milioane de români. ASF a ieşit cu date false. Şocul internaţional la care ei nu se referă a fost uriaş. Partenerii străini cu care lucrăm ne urmăresc, ne controlează, ne ştiu datele.

►ASF ştie toate datele Astra, suntem încontinuu sub controlul lor. Este o ruşine să vină Ruşanu şi Moldoveanu să spună că este dezastru. Dacă s-ar fi găsit probleme, este normal, este criză, şi în bănci sunt probleme. 

►Este o lovitură. După legislaţia română şi după cea a ASF există paşi care trebuie respectaţi atunci când o companie de asigurări are probleme. Trebuia să ne ceară o mărire de capital, dar ei au sărit acest pas, peste propria normă. Pericolul este un dezastru natural.

►Toată conducerea asta va fi astăzi decapitată. Va trebui luni să-şi dea seama noua conducere ce este aici. Suntem şocaţi de actul ASF, nu s-a mai întâmplat nicăieri în lume să se pară paşi, înseamnă distrugerea întregii pieţe. Nu ştiu ce urmări va avea acest act.  Ruşanu habar nu are de asigurări, nici o limbă străină, Moldoveanu are puţin habar (el vine din PRM). Aştia sunt oamenii despre care vorbim. Nici Ruşanu, nici Moldoveanu, nici ASF-ul nu ştiu efectele. Important este cum reacţionează clienţii şi partenerii. Dacă ei nu reacţionează bine, dacă nu continuă cu noi, Astra moare. Cred că este un motiv politic, altfel nu-mi explic.

CITITI MAI MULTE PE ZF.RO

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
astra,
adamescu,
asigurari
/actualitate/dan-adamescu-proprietarul-astra-este-o-masura-incredibila-incalificabila-nimeni-nu-reasigura-astra-fara-sa-verifice-datele-12107910
12107910
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.