Oana Fărcăşanu gestionează la Danone un buget de milioane de euro

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 17 februarie 2014 426 afişări

Oana Fărcăşanu coordonează activitatea a 18 oameni din departamentele de resurse umane ale Danone în Europa de sud-est, regiune ce include România, Bulgaria, Grecia şi alte cinci ţări din regiunea adriaticii. Bugetul pe care îl administrează este de ordinul milioanelor de euro. Ea şi-a construit întreaga carieră în domeniul resurselor umane, în care a făcut primii paşi încă din timpul facultăţii.

Oana Fărcăşanu gestionează la Danone un buget de milioane de euro

A absolvit cursurile Facultăţii de Sociologie Psihologie Pedagogie din cadrul Universităţii Bucureşti (1995) şi crede că a avut „şansa unui parcurs profesional interesant; niciodată nu m-am plictisit, nici nu mi-am dorit să fi făcut o altă alegere în carieră".

Pe CV-ul său se află deopotrivă activitatea într-o firmă de recrutare, funcţia de manager de resurse umane la Telemobil (acum Zapp) între 1999 şi 2001, iar apoi Danone. De-a lungul celor 12 ani în cadrul producătorului de lactate, a lucrat timp de doi ani în echipa sediului central al grupului la Paris. S-a întors în România în 2009, ca director de resurse umane, iar din 2012 a preluat, şi coordonarea echipelor din Bulgaria şi Grecia. Poate părea paradoxal, dar cea mai dificilă perioadă din cariera ei a fost mutarea în cadrul grupului Danone; „deşi a fost extrem de interesant, mi-a fost greu pentru că şi personal şi profesional am experimentat o mare schimbare: de limbă, cultură, tip de abordare, nivel al proiectelor - foarte mari, internaţionale, cu multe părţi implicate".

Povesteşte că până acum nu a cochetat cu ideea antreprenoriatului şi că este contactată din când în când de head-hunteri, dar nefiind în căutare activă, „nu merg prea departe în discuţii; în aceste cazuri primează interesul meu profesional, de a simţi pulsul pieţei".

Pe termen lung vede mai multe scenarii posibile în ce priveşte evoluţia sa profesională - fie în cadrul grupului, fie ca antreprenor sau chiar în zona de proiecte de sustenabilitate.


Oana Fărcăşanu

DANONE SOUTH EAST EUROPE

FUNCŢIE director resurse umane

VÂRSTĂ  40 de ani

CIFRĂ DE AFACERI 2011 503 mil. lei

ACŢIONARIAT  100% Danone SA

ANGAJAŢI 540

Urmărește Business Magazin

/lideri/oana-farcasanu-gestioneaza-la-danone-un-buget-de-milioane-de-euro-12100209
12100209
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.