Familia Peugeot decide luni dacă să aprobe două acorduri menite să asigure viitorul grupului auto

Postat la 17 februarie 2014 226 afişări

Familia Peugeot, cel mai mare acţionar al PSA Peugeot Citroen, se va reuni luni pentru a decide dacă să aprobe două acorduri menite să asigure viitorul producătorului auto francez, potrivit unei surse apropiate situaţiei.

Familia Peugeot decide luni dacă să aprobe două acorduri menite să asigure viitorul grupului auto

 Consimţământul familiei este necesar pentru ca PSA să poată anunţa miercuri, odată cu rezultatele financiare, un acord privind recapitalizarea, în cadrul căruia statul francez şi partenerul chinez Dongfeng vor prelua participaţii egale la grup, relatează Reuters.

Peugeot ar urma să anunţe şi o alianţă separată cu banca spaniolă Banco Santander, referitoare la finanţarea achiziţiilor de vehicule.

Ambele proiecte vor fi discutate luni în consiliile de administraţie ale holdingurilor familiei Peugeot, FFP şi Etablissements Peugeot Freres, a spus sursa.

Grupul Peugeot negociază de mai multe luni un plan de salvare în urma căruia statul francez şi compania Dongfeng vor obţine participaţii egale la producătorul auto francez. Potrivit planului, PSA va beneficia de o majorare de capital de 4 miliarde de euro şi de o colaborare mai strânsă cu compania chineză.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/familia-peugeot-decide-luni-daca-sa-aprobe-doua-acorduri-menite-sa-asigure-viitorul-grupului-auto-12097202
12097202
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.