Divizia de investiţii a Băncii Mondiale intră în acţionariatul Teamnet

Autor: Adrian Seceleanu Postat la 16 februarie 2014 160 afişări

International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii a Băncii Mondiale, va achiziţiona un pachet de acţiuni la integratorul de soluţii IT Teamnet, companie care a fost controlată până în anul 2012 de actualul deputat PSD Sebastian Ghiţă.

Divizia de investiţii a Băncii Mondiale intră în acţionariatul Teamnet

Potrivit unei informaţii publicate pe pagina web a IFC, divizia va cumpăra acţiuni de 5 milioane de euro şi va acorda companiei şi un împrumut de 10 milioane de euro. Investiţia a fost aprobată de boardul IFC în data de 26 decembrie 2013, dar nu a fost încă semnată.

IFC va ajuta integratorul IT să atragă finanţări pe termen lung, să îmbunătăţească structura de capital a companiei pentru a susţine creşterea viitoare şi "să-şi îmbunătăţească credibilitatea în faţa partenerilor şi clienţilor Teamnet din România şi de pe alte pieţe din Estul Europei". Implicarea IFC va duce şi la o îmbunătăţire a guvernanţei corporative.

"Teamnet caută o finanţare de 25-30 de milioane de euro, pe care intenţionează să o obţină prin vânzarea de acţiuni şi împrumuturi, pentru a susţine dezvoltarea pe alte pieţe din Europa de Est. Fondurile vor fi utilizate pentru actualizarea produselor şi a platformei tehnice, creşterea capacităţii pentru subsidiarele existente, finanţarea unor potenţiale achiziţii în Europa de Est şi recrutarea de specialişti. Fondurile vor asigura şi capitalul de lucru necesar şi vor fi utilizate şi pentru a restructura datoria pe termen scurt a companiei", arată IFC.

Compania Teamnet International a avut în 2012 o cifră de afaceri de 53 mil. euro şi un profit net de 3,6 mil. euro. Compania nu a oferit detalii despre cifra de afaceri pe 2013. Aproximativ 80% din veniturile Teamnet vin din contracte cu sectorul public, potrivit datelor furnizate de companie. Grupul este format din patru companii specializate în integrarea de soluţii IT&C, tehnologie medicală, automatizare de sisteme şi cloud.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/divizia-de-investitii-a-bancii-mondiale-intra-in-actionariatul-teamnet-12094270
12094270
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.