Cum să iei orice interviu de angajare cu ChatGPT. Specialiştii în recrutări sunt daţi peste cap: Este autorul CV-ului de aur

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 23 martie 2023 346 afişări

Cum să iei orice interviu de angajare cu ChatGPT. Specialiştii în recrutări sunt daţi peste cap: Este autorul CV-ului de aur

Chat GPT, celebra platformă de inteligenţă artificială creată de OpenAI, ar putea fi secretul pentru a scrie un CV de nota 10 şi pentru a promova orice interviu de angajare. De la lansarea sa în noiembrie 2022, tot mai multe persoane aflate în căutarea unui loc de muncă au apelat la chatbotul bazat pe inteligenţă artificială pentru a le ajuta să scrie scrisori de intenţie, să ajusteze CV-urile şi să redacteze răspunsuri la întrebările anticipate la interviuri, scire CNBC.

"ChatGPT vă va oferi o perspectivă mai bună şi mai inteligentă atunci când îi oferiţi informaţii personalizate pe baza cărora să lucreze şi când îl folosiţi pentru a vă alinia CV-ul la un loc de muncă care vă interesează", a declarant SteveKnox, vicepreşedinte pe ramura de recrutări a companiei Ceridian.

Din peste 1.000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă actual sau recent, chestionate în cadrul unui sondaj realizat luna trecută de ResumeBuilder.com, aproape jumătate (46%) au declarat că au folosit ChatGPT pentru a-şi scrie CV-ul sau scrisoarea de intenţie.

Dintre aceşti candidaţi, 70% au declarat că au înregistrat o rată de răspuns mai mare la candidaturile lor atunci când au trimis un CV generat de AI decât un CV fără AI, iar 59% au fost angajaţi.

Capacităţile avansate de inteligenţă artificială ale ChatGPT îi permit să genereze propoziţii elocvente, asemănătoare celor umane, în câteva secunde - şi este gratuit. Puteţi cere chatbotului să scrie un CV personalizat pe baza unei descrieri a postului, iar acesta va produce un document aproape complet, căruia îi lipsesc doar câteva detalii de bază, cum ar fi numele şi adresa candidatului.

În timp ce unii manageri de angajare avertizează că ChatGPT ar putea încuraja candidaţii să mintă în legătură cu abilităţile şi experienţa lor, alţii spun că chatbotul, dacă este utilizat corect, poate ajuta candidaţii să elaboreze un CV solid şi să iasă în evidenţă în procesul de angajare.

Odată ce aveţi o schiţă solidă a CV-ului dumneavoastră, puteţi cere ChatGPT o serie de sugestii pentru a vă edita punctele forte şi a vă asigura că includeţi toate informaţiile şi cuvintele cheie pe care le caută potenţialii angajatori.

Un număr tot mai mare de coach de carieră împărtăşesc pe TikTok tutoriale de editare a CV-urilor ChatGPT - unele cu un milion de vizualizări sau mai mult - inclusiv Madelyn Machado, un strateg de carieră şi recrutor. Ea îi sfătuieşte pe oameni să ofere următoarea comandă către ChatGPT: "Poţi crea un CV pentru [titlul postului ] cu rezultate măsurabile adaptate la descrierea acestui post?" Apoi, puteţi compara rezultatele pe care ChatGPT le produce cu CV-ul dumneavoastră şi le puteţi edita în consecinţă.

ChatGPT, concluzionează Machado, este "cel mai bun instrument pentru scrierea unui CV".

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.