Cristian Roşu, vicepreşedintele ASF: Este posibil ca o parte din rezultatele înregistrate în piaţa asigurărilor în T1 din 2020 să compenseze eventualele scăderi din T2

Autor: Mircea Nica, Ramona Cornea Postat la 24 iunie 2020 94 afişări

Cristian Roşu, vicepreşedintele ASF: Este posibil ca o parte din rezultatele înregistrate în piaţa asigurărilor în  T1 din 2020 să compenseze eventualele scăderi din T2

Cristian Roşu, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), afirmă că este posibil ca o parte din rezultatele înregistrate în piaţa asigurărilor în  T1 din 2020 să compenseze eventualele scăderi din T2.

„Este posibil ca o parte din rezultatele înregistrate în primul trimestru din 2020 să compenseze eventualele scăderi care se vor înregistra în trimestrul 2 din 2020, dar nu va fi una totală. Trebuie să vedem cum se va închide primul semestru din 2020 comparativ cu perioada similară a anului trecut. Aşa vom putea vedea cum se formează un trimestru bun cu unul mai puţin bun, iar după aceea vom vedea dacă putem să intuim şi să construim o prognoză”, a spus Cristian Roşu pentru revista Business Magazin.

În primul trimestru din 2020, care a inclus o perioadă foarte scurtă a stării de urgenţă, respectiv finalul lunii martie, volumul primelor brute subscrise a înregistrat o creştere de 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la o valoare de aproape 3 miliarde de lei, conform datelor preliminare ale ASF.

Estimările privind impactul crizei se vor putea realiza după prima jumătate a lunii iulie, spunea Cristian Roşu la începutul lunii mai.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.