Creditorii internaţionali acceptă pentru prima dată reducerea unei taxe în Grecia

Postat la 17 iulie 2013 47 afişări

Grecia va reduce în august TVA pentru restaurante, baruri şi cafenele, de la 23% la 13%, pentru a încuraja turismul, aceasta fiind prima scădere a unei taxe acceptată de troica creditorilor internaţionali ai guvernului, a declarat premierul elen, Antonis Samaras, citat de Kathimerini.

Creditorii internaţionali acceptă pentru prima dată reducerea unei taxe în Grecia

 "Am spus troicii că, dacă vom coborî TVA de la 23% la 13%, vor creşte veniturile la buget şi va fi diminuată evaziunea. Troica tot nu crede asta, dar a acceptat reducerea taxei", a declarat, miercuri, Samaras într-un discurs televizat.

Samaras a avertizat că proprietarii de restaurante, baruri şi cafenele trebuie să emită bonuri fiscale, întrucât dacă evaziunea fiscală persistă, TVA va creşte din nou. În cazul în care măsura se dovedeşte un succes, ar putea urma şi alte reduceri de taxe, a spus el.

În plus, guvernul nu va mai impune unele măsuri convenite cu troica pentru anul următor, precum reducerea pensiilor foştilor angajaţi ai forţelor armate şi majorarea taxelor pentru companii, a adăugat premierul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/creditorii-internationali-accepta-pentru-prima-data-reducerea-unei-taxe-in-grecia-11128794
11128794
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.