Cosmote România, credit gigant pentru 4G

Autor: Dorin Oancea Postat la 28 iulie 2013 122 afişări

Cosmote România va primi de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi alte 7 bănci o finanţare de 225 milioane euro pentru reînnoirea licenţelor şi îndeplinirea obligaţiilor de plată pentru spectrul alocat serviciilor mobile 4G, precum şi acoperirea unei părţi din investiţii.

Cosmote România, credit gigant pentru 4G

Celelalte şapte bănci care participă la finanţarea sindicalizată sunt ING Bank, Société Générale, Erste Group Bank, Eurobank Private Bank Luxembourg, Citibank, NBG Bank Malta Limited şi Raiffeisen Bank International.

"Cosmote România, subsidiară a Hellenic Telecommunications Organizations (OTE, Grecia), va primi o finanţare de 225 milioane de euro din partea BERD: 75 milioane de euro din surse proprii ale BERD şi 150 milioane euro credit sindicalizat din partea unui grup format din şapte bănci comerciale. Acest împrumut va permite Cosmote România să finanţeze reînnoirea licenţelor şi să îşi îndeplinească obligaţiile de plată pentru spectrul alocat serviciilor mobile 4G, precum şi să acopere o parte din investiţiile necesare dezvoltării reţelei", se arată într-un comunicat al operatorului de telefonie mobilă.

În comunicat se spune că operatorii telecom se confruntă cu cheltuieli semnificative, pe fondul investiţiilor în extinderea reţelelor şi a portofoliului de servicii, iar cererea consumatorilor români de servicii mobile în bandă largă este în creştere.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cosmote-romania-credit-gigant-pentru-4g-11168472
11168472
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.