Constantin: Reintroducem certificatele de depozit la cereale, de care să beneficieze toţi fermierii

Postat la 20 februarie 2014 44 afişări

Guvernul va aproba săptămâna viitoare un act normativ pentru reintroducerea certificatelor de depozit la cereale, pe baza cărora fermierii pot obţine credite, a declarat agenţiei MEDIAFAX ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Constantin: Reintroducem certificatele de depozit la cereale, de care să beneficieze toţi fermierii

 "Săptămâna viitoare vom avea o iniţiativă guvernamentală, o Ordonanţă de urgenţă sau proiect de lege pentru reintroducerea certificatului de depozit. Într-un an în care producţia este mare avem nevoie de acel certificat de depozit care ajută fermierii să îşi ducă producţia într-un siloz şi beneficiază de un certificat pe baza căruia pot lua credit", a spus ministrul.

El spune că aşa cum este în prezent legislaţia favorizează un număr redus de persoane, în special marii fermieri.

Schema de garantare a certificatelor de depozit pentru seminţe de consum a fost operaţionalizată începând cu anul 2009 şi a funcţionat până în aprilie 2013, când a fost suspendată.

"Noua formă a legii favorizează toţi fermierii. E un proiect discutat cu fondurile de garantare şi cu băncile. Săptămâna viitoare sper să intre pe ordinea de zi a guvernului", a mai spus el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/constantin-reintroducem-certificatele-de-depozit-la-cereale-de-care-sa-beneficieze-toti-fermierii-12120856
12120856
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.