ASF dezgroapă nume şi salarii încasate de la CSA şi CNVM de apropiaţi ai PDL. Secretara lui Emil Boc a avut venituri de 64.131 de euro în două luni

Autor: Cătălina Butan Postat la 20 februarie 2014 148 afişări

Autoritatea de Supraveghere Financiară consideră "inacceptabilă" formularea utilizată în spaţiul public de către preşedintele României a termenului de ‘‘cloacă’’ folosit la adresa întregii instituţii, se arată într-un comunicat al ASF, în replică la conferinţa de presă susţinută, miercuri seara, de Traian Băsescu, care cerea Parlamentului revocarea conducerii ASF, denumită de şeful statului drept "arborele genealogic al USL".

Autoritatea de Supraveghere Financiară consideră "inacceptabilă" formularea utilizată în spaţiul public de către preşedintele României a termenului de ‘‘cloacă’’ folosit la adresa întregii instituţii, se arată într-un comunicat al ASF, în replică la conferinţa de presă susţinută, miercuri seara, de Traian Băsescu, care cerea Parlamentului revocarea conducerii ASF, denumită de şeful statului drept "arborele genealogic al USL".

"Considerăm acest demers de defăimare a Autorităţii de Supraveghere Financiară, ca instituţie, drept unul cel puţin nepotrivit din partea oricărui reprezentant al oricărei instituţii a statului. Remarcăm că acest atac fără precedent la adresa unei întregi instituţii de supraveghere a statului român vine în contextul în care ASF a luat o măsură fără precedent în piaţa asigurărilor din România. (...) Nu putem să nu remarcăm similitudinea de atitudine dintre Preşedintele României şi patronul ASTRA. Pentru patronul ASTRA, preşedintele ASF <habar nu are de asigurări>, iar pentru Preşedintele României, preşedintele ASF <nu are competenţe pe piaţa de capital>. Şi pentru Preşedintele României şi pentru acţionarul majoritar al ASTRA, conducerea ASF este <incompetentă>", se mai arată în poziţia publică a ASF.

ASF a decis marţi, 18 februarie 2014, deschiderea procedurii de redresare financiară prin administrator special pentru societatea ASTRA, cea mai mare companie de asigurări din România. Conducerea instituţiei susţine că a primit avertismente că va fi demisă pe durata anchetei: "Când a demarat demersul de control la societatea ASTRA, consiliul ASF a primit avertismente din piaţa asigurărilor că în cazul unor decizii dure la adresa ASTRA, vor exista mari probleme iar conducerea ASF va fi demisă".

Autoritatea de Supraveghere Financiară a făcut publice salariile conducerii CSA şi CNVM, formată anterior din apropiaţi ai Partidului Democrat Liberal (PDL) şi ai preşedintelui Traian Băsescu.

"Domnul Constantin Buzoianu, descris de presă ca fost şef al Miliţei Economice din portul Constanţa şi un apropiat al Preşedintelui României, nominalizat politic pentru funcţia de Preşedinte al CSA, sub mandatul căruia societatea ASTRA nu a primit nicio sancţiune semnificativă, a avut într-un interval de două luni venituri de 151.851 de euro.Fostul comisar al CNVM, Gheorghe Albu, nominalizat politic pentru această poziţie, a avut în ultimele 2 luni înainte de înfiinţarea ASF venituri de 69.816 euro. Fostul comisar al CNVM, Stefania Ferencz, descrisă de presă drept ‘‘secretara domnului Boc’’, a avut în ultimele 2 luni înainte de înfiinţarea ASF, venituri de 64.131 de euro", potrivit comunicatului de presă al ASF.

"Cer Parlamentului revocarea imediată a întregii conduceri a ASF. Este o cloacă unde şi-au găsit loc de parcare toţi clienţii politici, altfel profund incompetenţi şi nepregătiţi. Fie că vorbim de Ruşanu, Dăianu, Ursache, soţia domnului Chiţoiu, de Dan-Mircea Popescu, ce legătură o avea cu ASF, când a fost ministru la Muncă, fie de doamna Zgonea, de consilierii premierului, toată această cloacă trebuie curăţată şi făcut din ASF o instituţie cu autoritate profesională şi morală. Dacă priviţi cu atenţie la incompetenţa din ASF, parcă ar fi arborele genealogic al USL, cu nume, năşii. El este reprezentativ şi pentru clientelism şi pentru incompetenţă. Cer Parlamentului să îşi ia rolul în serios şi să cureţe imediat ASF, organizând un sistem de desemnare a conducerii şi a angajaţilor care să elimine cleintelismul şi incompetenţa. Nu ne putem juca cu o piaţă de 10 milarde euro", a declarat anterior preşedintele Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri seară la Palatul Cotroceni.

Omul de afaceri Dan Adamescu, proprietarul companiei de asigurări Astra, plasată marţi de ASF sub administrarea KPMG Advisory, declara că Dan Radu Ruşanu, preşedintele ASF, “habar nu are de asigurări”, în timp ce Corneliu Moldoveanu, vicepreşedintele ASF, “are puţin habar”, discurs similar cu cel al preşedintelui Traian Băsescu din ziua următoare. „Ruşanu habar nu are de asigurări, nu ştie nici o limbă străină. Moldoveanu are puţin habar, dar trebuie să vă uitaţi la poziţiile lui şi să nu uitaţi că vine din PRM, când a intrat în CSA”, a spus Adamescu, imediat după anunţul deciziei ASF.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asf,
basescu,
rusanu,
politic
/actualitate/asf-dezgroapa-nume-si-salarii-incasate-de-la-csa-si-cnvm-de-apropiati-ai-pdl-secretara-lui-emil-boc-a-avut-venituri-de-64-131-de-euro-in-doua-luni-12119249
12119249
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.