CONGRESUL PPE: Merkel: Preşedintelui României nu i-a fost niciodată frică să se gândească la viitor. Băsescu: Nu dorim o Europă cu mai multe viteze

Postat la 18 octombrie 2012 10 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară , la Congresul PPE, că România nu doreşte o Europă cu mai multe viteze sau crearea unui club de categoria a doua în Europa, format din state care nu sunt în Zona euro. "Viitorul nostru constă într-o mai multă Europă şi o mai bună Europă", a spus Băsescu.

Belgianul Wilfried Martens a fost ales preşedinte al PPE pentru un nou mandat de trei ani, la finalul primei zile a Congresului Popularilor Europeni de la Palatul Parlamentului, el fiind, de altfel, unicul candidat la funcţie. Martens a primit 91% de voturi favorabile din totalul celor exprimate. El a anunţat că îl nominalizează pentru funcţia de secretar general al PPE pe spaniolul Antonio Lopez-Isturiz, acesta urmând să fie votat joi de delegaţii PPE. De asemenea, vicepremierul şi ministrul de externe ceh, Karel Schwarzenberg, şi-a retras candidatura sa pentru una dintre cele 10 funcţii de vicepreşedinţi ai PPE. Numărul candidaţilor rămaşi în cursă rămâne astfel 13, printre aceştia aflându-şi şi românca Anca Boagiu.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
merkel,
ppe,
basescu,
politic
/actualitate/congresul-ppe-merkel-presedintelui-romaniei-nu-i-a-fost-niciodata-frica-sa-se-gandeasca-la-viitor-basescu-nu-dorim-o-europa-cu-mai-multe-viteze-10237749
10237749
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.