Comisia Europeană investighează Samsung Electronics pentru practicile în domeniul patentelor

Postat la 01 februarie 2012 9 afişări

Comisia Europeană (CE) investighează Samsung Electronics pentru practicile de licenţiere a patentelor către alţi producători de telefoane mobile.

CE va analiza dacă Samsung a încălcat un angajament din 1998 de a acorda altor producători licenţe standard pentru telefoane, în termeni rezonabili, nediscriminatorii, informează Bloomberg. Investigaţia a fost lansată după ce Samsung a reclamat în justiţia europeană că unii producători concurenţi i-au încălcat patentele, se arată într-un comunicat al Executivului UE. Autorităţile europene de reglementare au intensificat supravegherea practicilor companiilor în privinţa drepturilor de proprietate intelectuală, iar comisarul antitrust Joaquin Almunia a declarat luna trecută că vrea să se asigure că patentele nu sunt folosite pentru a bloca extinderea producătorilor concurenţi.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ancheta,
ce,
samsung electronics
/actualitate/comisia-europeana-investigheaza-samsung-electronics-pentru-practicile-in-domeniul-patentelor-9194567
9194567
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.