Comisia Europeană a prezentat un plan vast de modificare a sistemului de colectare a TVA

Postat la 04 octombrie 2017 460 afişări

Comisia Europeană a prezentat, miercuri, un plan de reformare a sistemului de colectare a Taxei pe Valoare Adăugată (TVA), introducând "principiul destinaţiei" şi impozitarea tranzacţiilor intracomunitare.

Comisia Europeană a prezentat un plan vast de modificare a sistemului de colectare a TVA

"Planul de reformă va îmbunătăţi şi va moderniza sistemul atât pentru guverne, cât şi pentru companii. În total, suma de peste 150 de miliarde de euro din TVA este pierdută anual, acest lucru însemnând că statele membre pierd venituri care ar putea fi folosite pentru şcoli, drumuri şi servicii medicale. Din această sumă, aproximativ 50 de miliarde de euro - 100 € pentru fiecare cetăţean european pe an - se pierd prin fraude la TVA-ul pentru tranzacţii transfrontaliere. Aceşti bani pot fi utilizaţi pentru finanţarea organizaţiilor infracţionale, inclusiv teroriste. Se estimează că aceste sume vor fi reduse cu 80% datorită reformelor propuse", a comunicat miercuri Comisia Europeană.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.