Colliers lansează o nouă linie de business pentru dezvoltatorii de retail

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 29 mai 2017 81 afişări

Compania de consultanţă imobiliară Colliers International a lansat o nouă linie de business, Retail Services, prin care îşi propune să devină “one stop shop” pentru dezvoltatorii de retail.

Colliers lansează o nouă linie de business pentru dezvoltatorii de retail

Divizia Retail Services este coordonată de Simina (Istrate) Niculiţă, care are o experienţă de peste 12 ani în piaţa imobiliară, perioadă în care s-a ocupat atât de închirierea, cât şi de vânzarea de centre comerciale.

Tehnologia care a facilitat dezvoltarea comerţului online şi digitalizarea băncilor şi a serviciilor, generaţia Millennials, care reprezintă 40% din forţa de muncă şi care caută un mix de funcţiuni bazat pe comoditate şi trăirea unor experienţe aparte sunt doar câteva dintre noile provocări ale pieţei de retail.

Echipa de Retail Services va fi formată din nouă persoane, specialiştii în leasing şi consultanţă, investment, reseach şi terenuri.

Simina Niculiţă  face parte din echipa Colliers International de 12 ani. După ce a început ca şi consultant în cadrul departamentului de rezidenţial, unde a intermediat tranzacţii de portofolii de apartamente de peste 150 milioane de euro, ulterior, s-a alăturat echipei de retail ca Director Asociat.

În calitate de consultant pe piaţa de retail, Simina a fost implicată în serviciii de consultanţă şi închiriere a centrelor comerciale în dezvoltare Gold Plaza Baia Mare, Cora Bacău, Mega Mall Bucureşti, Focşani, Satu Mare şi Târgu Mureş, precum şi în îmbunătăţirea mixului de chiriaşi pentru proiectele existente City Park Constanţa, Liberty Center, Cora Lujerului sau Colloseum. De asemenea, Simina a fost responsabilă cu intermedierea unor tranzacţii importante pe segementul de spaţii stradale, printre care se numără H&M Lipscani, Koton Unirea şi COS Calea Victoriei.

În toată această perioadă, a lucrat cu majoritatea chiriaşilor şi proprietarilor din piaţa de retail, acumulând cunoştinţe detaliate în domeniu, care au dus la o tranziţie către domeniul de investment, unde a fost implicată în încheierea tranzacţiei Auchan Titan, precum şi a altor tranzacţii de retail care sunt în desfăşurare, dar şi a unor clădiri de birouri, ca Phoenix Tower şi Construdava.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.