CNBC: Mobile World Congress pare să marcheze sfârşitul dominaţiei Apple

Postat la 25 februarie 2013 47 afişări

Reuniunea anuală Mobile World Congress, în desfăşurare în această săptămână la Barcelona, pare să marcheze mai mult ca oricare alt eveniment sfârşitul dominaţiei Apple pe piaţa mondială a smartphone-urilor şi tabletelor şi ascensiunea unor rivali cu sisteme de operare mai deschise.

Mozilla a deschis neoficial evenimentul de la Barcelona. Organizaţia nonprofit, care a folosit Firefox în urmă cu un deceniu pentru a lupta împotriva controlului Microsoft pe piaţa motoarelor de căutare online, vrea să schimbe total acum piaţa smartphone-urilor, potrivit CNBC.

Industria este în prezent "controlată nenatural de doar câteva companii", a declarat directorul general al Mozilla, Gary Kovacs, la prezentarea primei generaţii de dispozitive mobile cu sistem de operare Firefox şi partenerilor.

Cei peste 20 de directori din sectorul telecom care au contribuit la lansarea Firefox OS au avut opinii similare.

"Schimbăm industria pentru binele tuturor", a declarat Cesar Alienta, directorul general al Telefonica, una dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii din lume. Şeful companiei spaniole a criticat sistemele de operare închise, precum cel al Apple, şi a avertizat că "piaţa smartphone-urilor face un pas înapoi de la deschiderea caracteristică internetului". Telefonica vrea să introducă în scurt timp dispozitive cu Firefox OS în Spania, Brazilia, Columbia şi Venezuela.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CNBC,
Mobile World Congress,
ominaţie,
Apple
/actualitate/cnbc-mobile-world-congress-pare-sa-marcheze-sfarsitul-dominatiei-apple-10598017
10598017
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.