Ciucă spune că noua lege a salarizării va ajunge în toamnă în Parlament şi se va aplica din 2024

Autor: Cosmin Pirv Postat la 08 iunie 2023 63 afişări

Ciucă spune că noua lege a salarizării va ajunge în toamnă în Parlament şi se va aplica din 2024

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că proiectul noii legi a salarizării va ajunge în Parlament în această toamnă, astfel încât aceasta să fie aplicată de la începutul lui 2024.

„În şedinţa de Guvern de astăzi aprobăm şi vom lua decizia în ceea ce priveşte Ordonanţa de urgenţă prin care vom face în aşa fel încât acele dezechilibre privind neaplicarea integrală a Legii 153 privind salarizarea să fie rezolvate şi în felul acesta toate categoriile profesionale, atât din sănătate, cât şi din celelalte instituţii, inclusiv din sisremul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, vor fi beneficiarii încheierii acestei aplicări a Legii 153”, a spus premierul la începutul şedinţei de Guvern de joi.

El spune că noua lege a salarizării ar urma să intre în vigoare din 2024.

„Am luat această decizie pentru a putea să creăm premnisele astfel încât, pe baza discuţiilor care au loc la Ministerul Muncii, să finalizăm proiectul noii legi a salarizării şi în începutul sesiunii parlamentare din această toamnă să putem să o aprobăm şi să poată să fie aplicată începând cu anul 2024. Ca atare, aprobăm această ordonanţă de urgenţă prin care vom face în aşa fel încât toate categoriile profesionale să beneficieze de închiderea prevederilor legii 153”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lege,
salarizării,
nicolae ciucă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.