Ciucă, nou apel la dascăli: Facem apel la încredere şi raţiune pentru a înceta greva

Autor: Andreea Tobias Postat la 08 iunie 2023 25 afişări

Ciucă, nou apel la dascăli: Facem apel la încredere şi raţiune pentru a înceta greva

Premierul Nicolae Ciucă a făcut un nou apel la dascăli să înceteze greva: „Facem apel la încredere şi raţiune pentru a înceta greva”. Este vorba despre impactul asupra copiilor, a subliniat premierul. 

Ciucă a menţionat măsurile luate până acum, spunând că acestea vor continua.

„Vom continua să susţinem şi să vorbim despre măsuri şi să le materializăm în aceste documente pe care le-au solicitat reprezentanţii personalului din educaţie. De aceea astăzi, tocmai pentru a oferi garanţii suplimentare faţă de concretizarea măsurilor pe care le-am adotat, vom aproba un memorandumul pîn Guvern şi îl vom publica în Monitorul Oficial exact cu elementele de referinţă legate de prevederile salariale pentru debutanţii din educaţie în grila de salarizare specifică noii legi a salarizării şi celelalte măsuri care au fost prevăzute în interiorul Memorandumului în ceea ce priveşte investiţiile în infrastructura din instituţiile de învăţământ. Sunt asumări politice, am stabilit, de asemenea, cu domnul Marcel Ciolacu să ne asumăm împreună, ca lideri ai celor două partide, PNL şi PSD, să semnăm un angajament politic tocmai pentru a oferi acele garanţii prin care, în final, să determinăm educatorii, învăţătorii, profesorii să reia procesul de învăţământ, pentru că aici nu este vorba doar de relaţia dintre membrii sindicatelor şi Guvern, ci este vorba de impactul şi consecinţele acestor decizii asupra a milioane de copii, asupra a milioane de părinţi şi cel mai important, asupra a sute de mii de copii care urmează să susţină Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul”, a afirmat premierul.

Ciucă se declară convins că dascălii vor înâelege implicarea, apelul la încredere şi raţiune pe care îl face pentru a înceta greva pentru închiderea anului de învăţământ.

„Sunt convins că atunci când memorandumul va fi publicat în Monitorul Oficial, dascălii vor înţelege seriozitatea angajamentului nostru şi vor reveni la caterdă”, a afirmat prim-ministrul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciucă,
educaţie,
grevă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.