Cîţu: Dobânda plătită joi de Ministerul Finanţelor-PSD este cea mai mare plătită vreodată de statul român pentru dolari

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 06 ianuarie 2023 71 afişări

Cîţu: Dobânda plătită joi de Ministerul Finanţelor-PSD este cea mai mare plătită vreodată de statul român pentru dolari

Dobânda plătită joi de Ministerul Finanţelor-PSD  pentru cele 3,75 miliarde dolari este cea mai mare dobândă plătită vreodată de statul român pentru dolari, afirmă fostul premier Florin Cîţu, senator PNL: „Doar plecarea PSD de la guvernare ne mai salvează”.

„Activitatea PSD la guvernare duce la umilirea României pe pieţele internaţionale. Dobânda plătită ieri (joi - n.r.)de MF-PSD pentru cele 3,75 miliarde dolari este cea mai mare dobândă platatita vreodată de statul român pentru dolari”, scrie pe Facebook Florin Cîţu.

Fostul premier afirmă că PNL se împrumuta la dobânda negativă în 2020 şi 2021.

„Alte vremuri. Şi ca să fie insulta şi mai mai mare, cu o zi mai devreme Ungaria s-a împrumutat la dobânzi mai mici cu un punct procentual. Nu ştiu dacă a mai fost vreodată aşa umilită România pe pieţele internaţionale. Doar plecarea PSD de la guvernare ne mai salvează. MF-PSD ne îngroapă în datorii la dobânzi astronomice şi doar falimentul ne mai scăpă. Nu există atâtea venituri din taxe pentru a acoperi incompetenţa PSD la MF. P.S. Ar trebui să va întrebaţi de ce se grăbeşte MF-PSD să împrumute 20 de miliarde lei în prima săpătămână din an. Vă spun eu. Pentru că dobânzile şi preţurile vor continua să crească şi în 2023. Vezi ce face MF-PSD nu ce spune”, încheie Cîţu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cîţu,
psd,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.