Cine este şi ce avere are Florin Cîţu, premierul desemnat să formeze noul guvern

Postat la 23 decembrie 2020 250 afişări

Cine este şi ce avere are Florin Cîţu, premierul desemnat să formeze noul guvern

Florin Cîţu, desemnat pentru funcţia de premier, este actualul ministru al Finanţelor Publice şi senator liberal. El a mai fost desemnat o dată pentru a forma Executivul, însă a renunţat cu câteva minute înainte de şedinţa în care Parlamentul trebuia să îi dea votul de învestitură.

Florin Cîţu, propus de liberali pentru funcţia de premier, este actualul ministru al Finanţelor Publice şi senator PNL.

El a mai fost propus şi desemnat o dată prim-ministru, după ce Guvernul Orban a fost demis în urma unei moţiuni de cenzură, dar cu câteva minute înainte de şedinţa în care Parlamentul trebuia să îi dea votul de învestitură a anunţat că-şi depune mandatul de premier desemnat.

Florin Cîţu este născut pe 1 aprilie 1972 şi este senator PNL din 2016.

El a absolvit în 1996 Grinnell College din SUA, specializarea economie/matematică, şi are un program doctoral completat, fără disertaţie, la Iowa State University.

Premierul desemnat a fost economist şef al ING. Anterior revenirii în România, Cîţu a mai lucrat ca economist la Banca Europeană de Investiţii (2003 – 2005) şi la Banca Centrală a Noii Zeelande (2001 – 2003).

În perioada 1997 - 2001, a fost lector la Iowa State University, în SUA. Ca limbi străine cunoscute, din CV reiese că vorbeşte engleză, franceză şi italiană.

Conform declaraţiei de avere, el deţine o cotă parte de 1/2 din două terenuri: unul de hectar din comuna Goleşti, sat Tulei, judeţul Vâlcea, iar celălalt, de 75 de hectare, din comuna Voineasa - ambele de la părinţi. În Tulei, el are şi o cotă parte de 1/2 dintr-o clădire de 130 metri pătraţi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
premier desemnat,
guvern,
avere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.