Cine este româncă responsabilă de rezultatele financiare ale unui business de tehnologie gigant în 16 ţări

Autor: Andra Stroe Postat la 25 iunie 2020 342 afişări

Cine este româncă responsabilă de rezultatele financiare ale unui business de tehnologie gigant în 16 ţări

„Gândeşte ca un bărbat, comportă-te ca o femeie. Nu uita că eşti femeie într-o lume «încă» a bărbaţilor”, spus Eliza Irimia, CFO al Stefanini în regiunea EMEA pentru anuarul 105 CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN BUSINESS.

„Actuala poziţie reprezintă o treaptă importantă în ascensiunea mea profesională. Sunt responsabilă pentru rezultatele financiare a 16 ţări europene, am adus şi centralizat în România întreaga echipă financiară care se ocupă de aceste pieţe, am un job regional de la mine de acasă şi consider asta o mare realizare”, îşi descrie Eliza Irimia responsabilităţile de CEO al companiei cu origini braziliene de servicii IT. Din rolul actual, ea conduce în mod direct o echipă formată din 90 de oameni. CFO-ul Stefanini este doctor în economie şi, anterior, a ocupat funcţii de conducere în cadrul unor companii precum Vodafone România şi KPMG România. De asemenea, a predat la catedra de Finanţe Bănci din cadrul ASE şi a ţinut cursuri de contabilitate la Universitatea Politehnica din Bucureşti. Pentru anul în curs şi-a propus „investiţii în dezvoltarea oamenilor în primul rând, pentru că rezultatele le construim împreună, iar performanţa mea depinde de performanţa lor” şi pentru business îşi doreşte să continue automatizarea proceselor. În opinia sa, într-o afacere femeile se dovedesc a fi mai ambiţioase, mai reziliente şi mai perseverente decât bărbaţii. Totuşi, observă că succesul depinde, de multe ori, de calitatea şi viteza de acţiune, unde bărbaţii par să fie avantajaţi. „Femeile iau în considerare, însă, mai multe detalii şi analizează mai mult. Cred că lumea în care trăim şi complexitatea afacerilor ne impun să avem multe abilităţi, pe care să le folosim în doze diferite, în situaţii diferite. Aici femeile câştigă detaşat, întrucât combină cu măiestrie multe calităţi, sunt mai flexibile şi mai agile”, spune Eliza Irimia. 

Profilul Elizei Irimia a apărut în anuarul 105 CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN BUSINESS.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.