Cine este cea mai bogata femeie din Marea Britanie, care a detronat-o chiar si pe Regina?

Autor: Ana Raduta Postat la 16 mai 2011 286 afişări

Kirsty Bertarelli nu este nici mostenitoarea unui imperiu de familie, nici o antreprenoare de succes si nu face parte nici vreun neam de vita nobila. S-a maritat in schimb cu unul dintre cei mai bogati oameni din lume, iar astazi depaseste in avere nume celebre precum JK Rowling sau chiar Regina Marii Britanii.

La prima vedere, Kirsty Bertarelli pare doar o femeie indrazneata, destul de excentrica si care traieste pentru petreceri. Cine nu o cunoaste, nu ar banui ca este de departe cea mai bogata femie din Marea Britanie. "Nu arata deloc asa cum m-as fi asteptat. Este foarte cu picioarele pe pamant, sociabila, ii place sa danseze pe mese si sa se distreze din plin", spune unul dintre cei care au participat la una dintre petrecerile din Sudul Frantei, la ca Kirsty Bertarelli obisnuieste sa-si faca aparitia.

Are si de ce sa fie veseal tot timpul. Nascuta Kirsty Roper, intr-o zona semi-rurala din Statfordshire, s-a casatorit cu Ernesto Bertarelli, mostentorul unui imperiu farmaceutic elvetiano-italian, si a ajuns , astfel, sa beneficieze de averea uriasa a acestuia.

Intr-un top realizat anul trecut despre cele mai bogate femei din Marea Britanie si citat de Daily Mail, Kirsty se plaseaza pe primul loc, lasandu-le cu mult in urma pe deja celebrele JK Rowling, Slavica Ecclestone sau Regina Marii Britanii. Impreuna cu sotul sau, Kirsty Bertarelli are o avere de aproape sapte miliarde de lire sterline.

Cunoscutii lui Ernesto Bertarelli spun ca blonda platinata si voluptuoasa il face fericit, prin prezenta ei joviala si stilul de viata nonconformist. Cu toate acestea, Kirsty a fost o prezenta extrem de insolita in familia Bertarelli, obisnuita cu spiritul conservator. De fapt, aceasta este chiar opusul pretendentelor pe care si le-ar fi dorit familia lui Ernesto. In primul rand, nu provine dintr-o familie cu traditii, nu a urmat studii inalte si nici nu avea o avere considerabila, provenind dintr-o familie de clasa medie. Kirsty a fost in schimb Miss Marea Britanie si a participat si la Miss World, unde a ocupat locul al treilea.

Kirsty este mai degraba o artista, iar dupa ce s-a incheiat cariera sa de manechin, si-a incercat norocul in muzica, in calitate de compozitoare. De altfel, atunci cand l-a cunoscut pe Ernesto, i-a scris o melodie de dragoste. Melodia se numea Black Coffe, iar mai tarziu a ajuns un hit, cantat de formatia britanica All Saints. "Serenada" l-a impresionat pe barbat, care a cerut-o de nevasta. S-au casatorit in anul 2000, in Elevtia, intr-un peisaj pitoresc din Alpi, iar petrecerea a fost una fastuoasa, cu 250 de invitati si a avut loc la Geneva.

De atunci, viata celor doi a fost un lant de petreceri si distractie. In fiecare week-end, spre exemplu, organizeaza petreceri pe yachtul lor Vava, in Sudul Frantei si Sardinia. In momentele de liniste, se retrag insa in Elvetia si isi fac aparitia in public doar la evenimentele caritabile la care sunt invitati. Restul timpului si-l petrec jucand tenis, golf, mergand cu bicicleta, calarind sau la ski. Sunt intotdeauna flancati de body-guarzi si merg numai in limuzine blindate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Marea Britanie,
Kirsty Bertarelli,
regina
/actualitate/cine-este-cea-mai-bogata-femeie-din-marea-britanie-care-a-detronat-o-chiar-si-pe-regina-8268822
8268822
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.