Cine are şanse la alegerile prezidenţiale

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 15 decembrie 2013 71 afişări

Majoritatea cetăţenilor nu ar vota la alegerile prezidenţiale o femeie, o persoană de etnie sau religie diferită, cu dizabilităţi, cu altă orientare sexuală sau un bărbat sub 35 de ani, reiese dintr-un sondaj efectuat de IRES la finele lui octombrie pentru Centrul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Cine are şanse la alegerile prezidenţiale

Numai doi din 10 respondenţi declară că s-au simţit vreodată discriminaţi, cel mai des pe baza vârstei (30%) şi a statutului social (26%).

Cei mai mulţi respondenţi consideră că femeile nu sunt în general în dezavantaj faţă de bărbaţi. În schimb, 37% cred că un bărbat este avantajat în obţinerea unui loc de muncă şi a unui anumit venit, 35% cred că avantajul bărbaţilor se manifestă la încheierea afacerilor, 29% cred că femeile sunt dezavantajate în ceea ce priveşte promovarea la locul de muncă, iar 24% cred că dezavantajul se manifestă în privinţa repartizării treburilor casnice.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cine-are-sanse-la-alegerile-prezidentiale-11772913
11772913
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.