Celebra companie de social media Reddit a fost sfătuită să vizeze o evaluare de 5 miliarde de dolari în cadrul unei oferte publice iniţiale

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 29 ianuarie 2024 44 afişări

Celebra companie de social media Reddit a fost sfătuită să vizeze o evaluare de 5 miliarde de dolari în cadrul unei oferte publice iniţiale

Reddit Inc., celebra compania de social media cu sediul în San Francisco, vizează alături de consilierii săi o evaluare de 5 miliarde de dolari în cadrul unei potenţiale oferte publice iniţiale, potrivit unor persoane direct implicate în subiect, care au cerut să nu fie identificate deoarece informaţiile sunt private. Cifra finală va depinde de redresarea incipientă a pieţei IPO, au precizat persoanele respective. Reddit ia în considerare o posibilă listare la bursă începând cu luna martie, raportează Bloomberg.

Separat, tranzacţiile private cu acţiunile necotate ale Reddit au evaluat compania la mai puţin de 5 miliarde de dolari. Potenţialii cumpărători de pe platforma Rainmaker Securities au depus oferte care indică o valoare cuprinsă între 4,5 şi 4,8 miliarde de dolari. Baza de date a Forge Global Holdings Inc. arată un preţ derivat bazat pe activitatea secundară care implică o evaluare de 4,8 miliarde de dolari. Astfel de tranzacţii indică uneori o evaluare mai mică decât cea pe care o companie ar putea-o obţine în cadrul unei oferte publice iniţiale, deoarece acţiunile private sunt relativ lipsite de lichiditate.

Dezbaterile privind oferta publică iniţială sunt în curs de desfăşurare, iar detalii precum obiectivul de evaluare şi calendarul pot suferi modificări. Un purtător de cuvânt al Reddit a refuzat să comenteze.

În schimb, piaţa pentru primele vânzări de acţiuni a îngheţat, giganţii din domeniul tehnologiei au început o serie de runde de concedieri, iar companiile care au devenit publice au fost evaluate la un preţ mai mic decât cel obţinut în mod privat. Instacart, a cărei evaluare a atins un vârf de 39 de miliarde de dolari în martie 2021, a debutat în septembrie 2023 la o evaluare de 9,9 miliarde de dolari. Începând de vineri, compania a înregistrat o valoare de piaţă de aproximativ 7,1 miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.