Cele mai mari rezerve de petrol din lume (GALERIE FOTO)

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 08 martie 2011 406 afişări

Pretul petrolului este un indicator important, care poate avea un impact semnificativ in economia mondiala. Cata vreme cererea pentru petrol creste, tarile cu cele mai mari rezerve vor fi cele mai castigate indiferent de contextul economic.

Cea mai mare parte a rezervelor de petrol din lume este concentrata in Oreintul Mijlociu, Golful Mexicului si alte cateva tari din lume, zone care au numai de castigat de pe urma acestui lucru. In total, rezervele mondiale de petrol au fost de 1.350 de miliarde de barili anul trecut, potrivit estimarilor guvernului american.

Problemele din Orientul Mijlociu pun investitorii in alerta, mai ales ca pretul petrolului este in crestere. Productia zilnica de petrol, mai exact cantitatea extrasa care este apoi supusa procesului de rafinare, este unul dintre cei mai buni indicatori pentru evolutia economiei mondiale.

Arabia Saudita este pe primul loc in clasament atat din punctul de vedere al rezervelor, cat si din cel al productiei zilnice. Doar in cazul Nigeriei mai apare o asemenea potrivire, tara fiind clasata pe locul al zecelea. Canada, spre exemplu, este a doua tara dupa rezerve, dar a sasea dupa productie, in timp ce Mexic nici nu se numara printre tarile cu cele mai mari rezerve, dar este pe locul al saptelea in clasamentul producatorilor. Si nu in ultimul rand, Libia este a noua tara dupa rezerve, dar se situeaza de-abia pe locul 17 dupa productia zilnica.

Datele sunt valabile pentru 2009 si partial pentru anul trecut, productia fiind calculata inainte sa inceapa problemele din Orientul Mijlociu, potrivit Energy Information Administration.

Sursa: CNBC.com

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rezerve de petrol,
pret,
economie
/actualitate/cele-mai-mari-rezerve-de-petrol-din-lume-galerie-foto-8036688
8036688
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.