Cele mai avantajoase oraşe în care să trăieşti din punct de vedere al echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală. Care sunt oraşele care stau cel mai prost

Autor: Ştefan Stan Postat la 28 mai 2022 53 afişări

Cele mai avantajoase oraşe în care să trăieşti din punct de vedere al echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală. Care sunt oraşele care stau cel mai prost

 

Oslo este cel mai bun oraş cu privire la acest echilibru, în timp ce cel mai suprasolicitat oraş este Dubai, conform Bloomberg.

Acest lucru reiese dintr-un studiu publicat de compania de tehnologie Kisi, care a analizat factori precum intensitatea muncii şi calitatea vieţii în oraş, precum şi calitatea serviciilor medicale, costul vieţii şi timpul liber. În timp ce un lucrător tipic din Helsinki, locul trei pe listă în ceea ce priveşte echilibrul dintre viaţa profesională şi cea privată îşi ia o lună întreagă de concediu plătit în fiecare an, norma în Los Angeles este de doar o săptămână.

Top 10 cele mai bune oraşe privind echilibrul dintre viaţa profesională şi cea privată:

Oraş

Punctaj

1. Oslo

100

2. Berna

99,46

3. Helsinki

99,24

4. Zurich

96,33

5. Copenhaga

96,21

6. Geneva

95,82

7. Ottawa

95,51

8. Sydney

94,04

9. Stuttgart

93,79

10. Munchen

93,65

 

Sursa: Kisi

Notă: Studiul ia în considerare peste 130 de puncte de date care acoperă o serie de indicatori pentru a evidenţia cele mai multe şi cele mai puţine oraşe supraîncărcate din întreaga lume. Datele pentru acest studiu au fost obţinute din organizaţii internaţionale, rapoarte ale ONG-urilor, seturi de date cu acces liber, sondaje publice şi platforme de crowdsourcing. Valorile aberante semnificative şi datele lipsă la nivel de oraş au fost deduse din statisticile naţionale.

Pentru mulţi, pandemia a fost un moment în care şi-au regândit priorităţile şi au făcut paşi mari, cum ar fi mutarea într-un oraş nou şi pe măsură ce piaţa forţei de muncă continuă să fie în mişcare, planurile de revenire la birou în toate industriile au eşuat. Angajaţii au rezistat, savurând flexibilitatea oferită de munca la distanţă şi mulţi sunt pregătiţi să schimbe locul de muncă în cazul în care compania lor impune munca în persoană. Companii precum Airbnb Inc. promit politici permanente de lucru de acasă pentru a atrage candidaţii într-o competiţie tot mai intensă pentru talente. Liderii oraşelor care doresc să profite de noua mobilitate a lucrătorilor şi să profite de oportunitatea de a-şi extinde baza de impozitare şi de a-şi stimula economiile vor trebui să concureze pe mai multe planuri.

În acest context, unele centre financiare şi corporatiste, care au fost mult timp centre de putere economică, s-au clasat slab. Oraşul New York a plonjat în clasament, ocupând locul 59 din 100 de oraşe, faţă de 38 în anul precedent şi 21 în 2019, înainte ca pandemia să se instaleze. Londra, deşi s-a clasat semnificativ mai sus, a scăzut şi ea pe locul 27 în 2022, faţă de locul 20 în anul precedent şi 12 în 2019.

Cele mai bune oraşe privind munca de acasă:

Oraş

Procent

1. Singapore

52.06%

2. Washington

49.77%

3. Austin

45.51%

4. Berna

44.86%

5. Zurich

44.86%

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
viata,
echilibru

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.