Cel mai mare oraş din Pakistan a fost inundat. Apa a intrat în bănci şi instituţii

Autor: Petru Mazilu Postat la 11 iulie 2022 60 afişări

Ploile torenţiale au provocat luni inundaţii şi pagube pe scară largă în capitala financiară a Pakistanului, Karachi. Apele au făcut pagube şi în cartierul de afaceri, au anunţat autorităţile, potrivit CNN.

Cel mai mare oraş din Pakistan a fost inundat. Apa a intrat în bănci şi instituţii

Majoritatea pasajelor subterane au fost inundate şi nu exista niciun loc în care să fie pompate apele, a declarat reporterilor ministrul şef al provinciei Sindh, Murad Ali Shah. El a spus că o ploaie fără precedent a căzut peste oraş.

Străzile din zone luxoase, cum ar fi complexul Defence Housing Authority (DHA) şi Clifton, au fost inundate, apa intrând în case.

Străzile principale din Karachi, care găzduiesc instituţii financiare şi sedii de bănci, inclusiv banca centrală a Pakistanului, au fost inundate, iar serviciile de salvare au folosit bărci pentru a ajunge la persoanele blocate.

Marina pakistaneză participă la operaţiunile de ajutorare şi salvare, a precizat Marina într-un comunicat. Autostrada care leagă oraşul Quetta de Karachi a fost, de asemenea, închisă pentru trafic, deoarece unele secţiuni ale acesteia au fost măturate de inundaţiile fulgerătoare.

În sud-vestul provinciei Balochistan, aproximativ o duzină de sate din districtul Lasbela au fost iinundate de râul Winder care s-a revărsat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inundaţii,
karachi,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.