Cel mai influent manager de bani din lume a câştigat anul trecut ”numai” 36 milioane de dolari. Salariul lui Larry Fink, şeful BlackRock, a crescut cu 21% în 2021

Autor: Ştefan Stan Postat la 17 aprilie 2022 54 afişări

Cel mai influent manager de bani din lume a câştigat anul trecut ”numai” 36 milioane de dolari. Salariul lui Larry Fink, şeful BlackRock, a crescut cu 21% în 2021

 Salariul directorului general al BlackRock, Larry Fink, a crescut anul trecut cu 21%, până la 36 milioane de dolari, după ce grupul de gestionare a activelor a raportat profituri record, ca urmare a valului de bani care a intrat în fondurile sale, scrie FT: 

Premiul uriaş acordat în 2021 fondatorului BlackRock, în vârstă de 69 de ani, include stimulente în numerar şi în acţiuni, precum şi un salariu de bază de 1,5 milioane de dolari.

Cel mai mare administrator de bani din lume a înregistrat anul trecut intrări nete de 540 de miliarde de dolari, iar în decembrie a depăşit pentru prima dată 10 mld. dolari în active aflate în administrare.

Intrările record de anul trecut au fost parţial rezultatul popularităţii fondurilor gestionate activ ale BlackRock, care angajează manageri de fonduri pentru a încerca să bată piaţa în loc să reproducă mecanic performanţa unui indice.

BlackRock a fost, de asemenea, un pionier al produselor de investiţii cu tematică etică, oferind investitorilor o modalitate de a pune bani în spatele mantrei lui Fink, conform căreia întreprinderile ar trebui să aducă contribuţii sociale ample, pe lângă faptul că ar trebui să se străduiască să obţină profit.

Scrisoarea anuală a lui Fink către directorii executivi a devenit un punct fix în calendarul corporativ. "Capitalismul părţilor interesate nu este o chestiune politică", a scris el în acest an. "Nu este 'woke'. Este capitalism, condus de relaţii reciproc avantajoase."

Această susţinere publică a diferenţiat BlackRock de mulţi alţi mari administratori de investiţii. Anul trecut, grupul a sprijinit o campanie a unui investitor activist pentru a promova o agendă de mediu la ExxonMobil, cea mai mare companie petrolieră din SUA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
larry fink

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.