Cel mai bogat om din România luptă cu Petrom, Lukoil şi Rompetrol. Cu cât vinde Niculae benzina şi motorina

Autor: Razvan Muresan Postat la 18 iulie 2013 20906 afişări

Cel mai bogat om din România, Ioan Niculae, proprietarul grupului InterAgro, deţine două benzinării în oraşul Zimnicea şi câte una în Alexandria şi Giurgiu. Omul de afaceri va deschide peste 70 de noi staţii în perioada următoare. Investiţia de 80 de milioane de euro este integrarea într-o re­ţea de retail a pro­ducţiei de 80.000 de tone de bioe­tanol furnizată de rafinăria gru­pului, potrivit ZF.

Preţurile pe care le practică la Zimnicea reţeaua de benzinării Bif sunt următoarele: benzină standard 5,82 lei; motorină standard 5,87 lei; benzină premium 6,60 lei; motorină premium 6,50 lei.

"Ideea este să dezvoltăm o reţea de benzinării în care să putem creşte procentul de bioetanol utilizat în amestec cu benzina pentru a avea un preţ mai mic al benzinei. Folosirea unei concentraţii mai mari de bioetanol implică şi un preţ mai mic al benzinei. Programul de investiţii presupune în viitor să oferim şi benzină cu o concentraţie de bioetanol de 10%", a explicat la ZF Live Octavian Stănculeţ, directorul fabricii de bioetanol Bio Fuel Energy, parte a grupului InterAgro.

Bio Fuel Energy SRL a fost înfiinţată în anul 2007 şi a fost inaugurată la finalul anului 2009, fiind cea mai mare rafinărie de bioetanol din sud-estul Europei şi unul din importanţii producători din Europa de biocombustibili ecologici de tipul bioetanolului.

Luna trecută, Ioan Niculae anunţa o investiţie de zece milioane de euro în modernizarea hotelului de cinci stele Inter, fostul Carmen din staţiunea Venus, iar recent a mai investit alte 35 de milioane de euro în fabrica de ulei de la Zimnicea.

Ioan Niculae, proprietarul grupului InterAgro, este singurul român prezent în Topul Forbes al miliardarilor lumii pentru anul 2013, cu o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari, pe locul 1.268 în lume, în timp ce Dinu Patriciu, care se găsea anul trecut pe locul 854, a părăsit clasamentul. În ultimul an, el a investit aproape 50 mil. dolari într-o centrală în cogenerare, parte a strategiei pe termen lung de a reduce costurile şi de a începe să vândă energia generată în exces. Niculae deţine şi un operator privat de aeronave. Şi-a început activitatea la o companie agricolă de stat, apoi s-a lansat pe cont propriu.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cel-mai-bogat-om-din-romania-lupta-cu-petrom-lukoil-si-rompetrol-cu-cat-vinde-niculae-benzina-si-motorina-11131020
11131020
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.